Dark Mode On / Off
Tuintips Mei

Tuintips Mei | Volop voorbereidingen voor een mooie zomer.

Mei is de maand van het onkruid wieden. Mocht je besluiten om bestrijdingsmiddelen te gebruiken zorg dan dat je omringende planten niet bespuit.

Planten en heesters

Uitgebloeide bloemen van heesters moet je verwijderen door ze eraf te knijpen. Doe dit voordat ze tot zaadvorming komen. Verwijder je ze niet dan zal de bloei in het volgende seizoen minder zijn.

Slakken kunnen in één nacht je hosta’s weg-eten, controleer de tuin dan ook regelmatig op slakken.

Ook in de maand mei kan de plantenborder weer worden bemest net als de heesters en haagplanten. Vooral haagplanten kunnen wel wat extra mest gebruiken, zij staan dicht op elkaar.

Eénjarigen kunnen nu worden geplant. Bijvoorbeeld Salvia’s, Leeuwenbekjes, Afrikaantjes etc. Vaste planten en heesters kunnen in mei ook worden geplant.

Bollen en knollen die in de zomer bloeien kunnen de grond in. Plant ook eens een wat minder bekende soort zoals de Fresia of de Ranonkel.

Zowel één- als twee-jarigen kunnen in mei in de volle grond worden uitgezaaid.

Gazon

Wil je een nieuw gazon inzaaien dan kan dat deze maand, wil je graag snel een mooie grasmat kies dan voor graszoden.

Verticuteer het gazon om de groei van het gras te bevorderen. Doe dit alleen als het gazon droog is. Geef het gazon elke maand mest.

Plantenbakken etc.

Vul de plantenbakken, baskets etc. met onder andere éénjarigen.

Bron: Bakker

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen