Dark Mode On / Off

Tunesië | Gevarieerd landschap met stranden en bergen.

Tunesië | Gevarieerd landschap met stranden en bergen.

Tunesië ligt centraal in Noord-Afrika en is vijf keer zo groot als Nederland. In het noorden en oosten heeft het een natuurlijke grens, de Middellandse zee, in het westen grenst het aan Algerije. De Sahara is de natuurlijke zuidelijke grens.

Het landschap is gevarieerd met in het noorden en oosten kilometers lange zandstranden en in het westen en noordwesten de bergen. De oostkust heeft veel baaien onder andere de Golf van Tunis. Ook liggen voor de kust eilanden waaronder het, vanwege het toerisme, bekendste eiland Djerba. Het berglandschap loopt door in dat van Algerije. De hoogste bergrug ligt in het middenwesten en wordt Dorsale genoemd. De hoogste bergtop is de 1544 meter hoge Djebel Chambi.

Op de vruchtbare gronden van de kustvlakte groeien miljoenen palmbomen. De grassteppen die ten zuidwesten van de kustvlakten liggen zijn onvruchtbaar. Hier vind je de zoutmeren en rivierbeddingen, die bijna altijd droogstaan. In het zuiden van de Sahara zijn de steenwoestijnen, zoutmeren en palmoases en in het zuiden ervan de zandduinen.
In Tunesië is één rivier die het hele jaar water bevat, de Mejerda. Deze rivier mondt uit in de Golf van Tunis.

Inhoudsopgave

Hammamet

Hammamet staat voor vakantie, zon, zee en prachtige stranden. Bij het ochtendgloren varen de helder geverfde vissersbootjes de haven uit. Je kunt dus altijd genieten van verse vis.

De Medina wordt omgeven door een eeuwenoud ford dat uitkijkt over de zee. In de vele winkeltjes worden kleurrijke tunieken en caftans verkocht. Hammamet is één van de belangrijkste toeristenplaatsen van Tunesië, de hotels zijn er modern en goed. In de winter is het klimaat zacht en de zomers zijn niet al te heet.

Djerba

Naast Hammamet is ook Djerba een populaire vakantiebestemming. Het klimaat is mild met veel zon en mooie stranden. De eiland bevolking is ontzettend hartelijk. De bekendste stranden zijn het Djerba-strand en het Seguia-strand, natuurlijk zijn hier ook veel hotels.

Er is een goede veerdienst tussen het vasteland en het eiland, ieder kwartier gaat er een boor (in het hoogseizoen). Het eiland beschikt over een internationale luchthaven. De vesting en de dorpen getuigen van een rijke en welvarende geschiedenis, gekenmerkt door Berbers, Joden, Sicilianen, Spanjaarden, Turken en …. Piraten!!

Bronnen:
Landenweb
Ontdek Tunesië

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.