Dark Mode On / Off

Schitterende relaxte rondreis door Sri Lanka

Sri Lanka
Enkele jaren geleden ben ik in Sri Lanka geweest en heb daar een rondreis gemaakt van een week en aansluitend een weekje gerelaxed in een heerlijk strandhotel. Tijdens de rondreis hebben we veel schitterende dingen gezien.
Een aantal highlights die niemand mag missen als hij/zij naar Sri Lanka gaat:

* Het olifantenweeshuis.

De olifanten worden dagelijks “gewassen”. Ze lopen dan in een stoet naar het water en het laatste stuk rennen ze er vrolijk op af. Zo’n wasbeurt moet je echt gezien hebben als je in de buurt bent.

*Tochtje op een olifant.

Dit kan op verschillende plaatsen in het land. Een leuke ervaring! Zorg dat je niet een hele lange tocht maakt, want het is leuk, maar na een half uurtje heb je het wel een beetje gezien.

*De leeuwenrots (Sigiriya).

Het is een aardige klim, maar als je goed ter been bent, is het de moeite waard om naar boven te gaan via de steile trappetjes. Onderweg naar boven loop je langs mooie muurschilderingen. Eenmaal boven op de berg heb je een prachtig uitzicht over de groene omgeving.

*Galle.

De stad waar onze Hollandse voorvaderen in vroeger eeuwen te vinden waren. Veel in dit stadje herinnert aan deze tijd, zoals bijvoorbeeld de grafstenen waar enkele landgenoten begraven liggen.

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen