Dark Mode On / Off

Uit eten | Alleenstaande wil zich welkom voelen

uit eten voor alleenstaanden

Alleenstaanden gaan graag uit eten: mits ze ook gastvrij worden onthaald.

Alleenstaanden voelen zich in een restaurant vaak niet zo welkom. Dat zij in veel gevallen een tafeltje apart krijgen en vaak ook nog vlakbij het toilet, is één van de redenen dat ze dan maar minder vaak uit eten gaan. Een en ander blijkt uit een onderzoek verricht door de Hoge Hotelschool in Maastricht. Ook komt naar voren dat het personeel in restaurants vaak niet erg vriendelijk is tegen singles.

De Koninklijke Horeca Nederland en de restaurantketen Resto VanHarte die het onderzoek hebben laten uitvoeren, zijn geschrokken van de uitkomsten en willen dat het personeel in restaurants ook alleenstaanden een gastvrij onthaal bieden. De gast behoort te kunnen kiezen uit verschillende tafels en aan extra wensen moet aandacht worden besteed.

Met 2,5 miljoen alleenstaanden in Nederland is deze groep van groot belang voor de horeca. Wanneer zij kunnen rekenen op een gastvrij en hartelijk onthaal, kunnen de restaurants hier zeker voordeel uit behalen.

Menukaart

De menukaarten in restaurants laten nog teveel porties zien die voor alleenstaanden te groot zijn. Ook senioren zien graag een toevoeging op de menukaart van kleinere porties. De restaurantketen Resto VanHarte heeft sinds 2005 een concept waarbij gasten tegen een aantrekkelijk bedrag een driegangendiner krijgen geserveerd. Ook krijgen bij hen alle gasten, ook alleenstaanden, een hartelijk welkom. De gasten voelen zich bij hen zeker op hun gemak.

Bron: Metronieuws

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen