Dark Mode On / Off

Bestek en serviesgoed van hardplastic niet verhitten

Hardplastic servies en bestek niet verhitten.

Melamine | Hardplastic servies en bestek niet verhitten.

De Consumentenbond meldt dat bestek- en serviesgoed van melamine niet gebruikt moeten worden voor bakken en koken. Ook kun je deze beter niet in de magnetron gebruiken. Testen door het Duitse consumentenblad Test en het Bundesinstitut für Risikobewertung hebben uitgewezen dat wanneer dit hardplastic keukengerei wordt verhit boven de 70 graden, er schadelijke hoeveelheden formaldehyde en melamine vrijkomen.

Dit doet zich zeker voor als er zure voedingsmiddelen als groente en fruit mee bereid worden.

Daar het materiaal vrijwel niets weegt en breukbestendig is, wordt het veel gebruikt voor camping- en picknick servies, hardplastic bekers, met of zonder opdruk. Vrijwel al deze producten zijn gemaakt van melamine.

Alle producten gemaakt van melamine zijn te herkennen aan de glans en de hardheid. Echter, wannneer de schadelijke stoffen vrijkomen zal het glanzende materiaal een dof oppervlak laten zien.

Bron: Consumentenbond 09/2011

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.