Dark Mode On / Off

Muggen beginnen alweer te prikken

Muggen beginnen alweer te prikken

Het muggenseizoen is alweer gestart. De eerste prikken worden weer uitgedeeld.

Het voorjaar is nog maar net begonnen en we worden alweer voortdurend geplaagd door muggen. Dit betekent dan ook dat het muggenseizoen weer van start is gegaan. De vrouwtjesmug is de boosdoener, zij is op zoek naar bloed omdat ze anders niet in staat is om eieren te leggen.

Soms wordt wel gezegd dat mensen met zoet bloed eerder worden gestoken dan andere. Dit blijkt te berusten op een fabeltje.

De muggen worden vooral aangetrokken door mensen die zij juist lekker vinden ruiken. De mug heeft het vooral op hen gemunt omdat zij veel bacteriën op de huid hebben, die een geur verspreiden, door winden te laten. De muggen vinden deze geur geweldig en komen er dan ook prompt op af. Gelukkig ruiken we deze geur zelf niet en heeft het ook niets te maken met een slechte hygiëne.

Bron: De Telegraaf

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen