Dark Mode On / Off

Schoenenkoper duur uit bij webwarenhuis

schoenen online bestellen

Online schoenen bestellen | Vergelijk goed de voorwaarden van webwinkels.

Consumenten doen er goed aan de algemene voorwaarden van webwinkels te vergelijken. Dat is de conclusie uit het onderzoek “Online schoenen bestellen” van Schoen-Online.info. Het onderzoek vergelijkt de voorwaarden van 20 webwinkels die schoenen verkopen.

Webwinkels blijken verschillend om te gaan met verzendkosten bij een bestelling. Bij een groeiend aantal aanbieders is de verzending gratis, in veel gevallen vanaf een bepaald drempelbedrag. Onder de aanbieders die wel verzendkosten in rekening brengen, bevinden zich opvallend veel webwarenhuizen. Zowel Wehkamp, Neckermann als Otto vragen een relatief hoge tarief voor het thuisbezorgen van schoenen.

Bedenktijd en retourneren

Ook bij de voorwaarden voor ruilen en retourneren zijn verschillen tussen webwinkels zichtbaar. Zo varieert de bedenktijd die consumenten na een bestelling krijgen tussen de 7 en 100 dagen. Retourneren is bij veel webwinkels gratis, maar nog niet bij allemaal. Eén aanbieder (Scapino.nl) kiest er zelfs voor retourneren per post niet toe te staan.

Totale invloed op de prijs

Het onderzoek laat zien dat enkele webwinkels hun voorwaarden zo hebben vormgegeven, dat de meerkosten van online shoppen boven fysiek winkelbezoek zijn weggevallen. Oplettendheid blijft echter geboden. Met name bij bestellingen onder de € 50 en het retourneren van schoenen kan de consument voor bijkomende kosten komen te staan.

Over het onderzoek

Het onderzoek “Online schoenen bestellen” is uitgevoerd in april 2012. Onder de 20 vergeleken webwinkels bevinden zich internet-only webwinkels, traditionele retailers, webshops van producenten en webwarenhuizen. Het onderzoek wordt tweemaal per jaar uitgevoerd. Het volledige onderzoeksrapport kan worden gedownload op www.Schoen-Online.info.

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.