Dark Mode On / Off

Vlooien | Een plaag voor huisdieren

huisdier behandelen tegen vlooien

Vlooien | Hond en kat behandelen tegen vlooien.

Het houden van huisdieren heeft veel voordelen maar helaas in ieder geval één nadeel, vlooien!

Een vlo is een tijdelijke parasiet, ze leven niet op de huid van het dier maar wippen langs, zuigen wat bloed op en vertrekken weer. De beet laat (net als bij mensen de mug) een jeukerig plekje achter.

Een honden- of kattenvlo is niet kieskeurig en lust ook wel mensenbloed. Terwijl de mensenvlo in Nederland niet meer voorkomt kun je dus nog wel een vlooienbeet oplopen.

Als je last hebt van vlooien in huis is een goede hygiëne belangrijk. Door veel te stofzuigen en goed schoon te maken worden de larven van de vlooien gedood. Gooi ook de stofzuiger zak weg!. Was de dekens van kat of hond uit (op een hoge temperatuur).

Behandel kat of hond met een anti-vlooienmiddel.

Let goed op uw huisdier, zodra het dier begint te krabben is een vlo misschien de oorzaak en is het tijd voor actie!

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.