Dark Mode On / Off

Uitbraak van ESBL en EHEC hebben geleid tot zorgen om veiligheid eten

ESBL en EHEC hebben geleid tot zorgen om veiligheid eten

Het Voedingscentrum heeft een onderzoek laten uitvoeren onder meer dan 2000 Nederlanders over de voedselveiligheid in ons land. Sinds de uitbraken van EHEC en ESBL, eerder dit jaar, maakt een derde van de ondervraagden zich meer zorgen over de veiligheid van ons eten.Vier op de tien mensen let beter op de hygiëne als ze eten gaan bereiden of consumeren.

Toch is er nog altijd 25 procent die het niet zo nauw nemen met de hygiënevoorschriften. Vrouwen en 55-plussers maken zich nog het meeste zorgen en zij gaan dan ook anders om met de bereiding van eten. Wel blijkt dat een grote groep Nederlanders het belang van schone handen onder ogen ziet. Dit voorkomt verspreiding van ziekmakers als virussen en bacteriën. Dat er niet altijd voldoende wordt gelet op de houdbaarheidsdatum ofwel de TGT-datum, Te gebruiken tot.. blijkt uit het feit dat omgerekend, nog zo’n anderhalf miljoen mensen weleens producten eet, die al over deze datum heen zijn.

Gezinnen met kinderen

Het Voedingscentrum maakt zich wel zorgen om gezinnen met jonge kinderen. Zij letten minder vaak op de houdbaarheidsdatum en ook het wassen van handen gebeurt daar veel te weinig. Baby’s en jonge kinderen zijn echter veel vatbaarder voor voedselinfecties en met een paar simpele hygiëneregels kan voedselbesmetting, en de kans op ESBL-en EHEC sterk verminderd worden, aldus het Voedingscentrum.

Alles over veilig eten

In de webshop van het Voedingscentrum is een boek te bestellen ‘Alles over veilig eten’. Het boek helpt iedereen om veilig en gezond om te gaan met eten, De prijs van het boek is 9,95 euro.

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen