Dark Mode On / Off

Appelstroop | Minder appel en meer suikerbieten

Appelstroop | Appelstroop lekker maar ook gezond?

Appelstroop is gezond, een uitspraak waar we mee worden opgevoed.

Toch is de appelstroop die je tegenwoordig koopt heel wat minder gezond dan je zou verwachten.
De meeste appelstroop bevat meer suikerbiet dan appel, 70% suikerbiet en maar 30% appel. Als beste komt de stroop van Crombach uit de test van de Consumentenbond en de Rinse appelstroop van Hero als slechtst.

In appelstroop zit dankzij de grote hoeveelheid suikerbiet wel veel ijzer (appel bevat maar nauwelijks ijzer). De hoeveelheid ijzer wisselt nogal, dit is per suikerbieten oogst verschillend.

De ijzer in de appelstroop is een vorm die niet gemakkelijk door ons lichaam wordt opgenomen maar de opname kan worden bevorderd door virtamine C. Een gezonde combinatie is dan ook een boterham met appelstroop en een glas sinaasappelsap. Calcium daarentegen remt de opname van ijzer, een glas melk erbij is dan ook geen goede keus.

Bron: Consumentenbond

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.