Dark Mode On / Off

Utrecht, ideale stad om je vrije tijd door te brengen

Utrecht kwam eerder als beste grote stad uit de bus

Utrecht kwam eerder als beste grote stad uit de bus met haar toeristisch imago.

Utrecht is de ideale stad om je vrije tijd door te brengen. Je kunt de vele musea gaan bezoeken, binnenkijken bij een bedrijf of heerlijk door de stad slenteren. Ontdek ook de mooie monumenten en historische gebouwen die het eeuwenoude Utrecht rijk is. Een stadswandeling is een goede gelegenheid hiervoor.

Door de hele stad vind je oude hofjes met daarin de kleine woningen van soms wel vijfhonderd jaar oud! Vanaf het midden van de 14e tot aan het eind van de 18e eeuw lieten rijke burgers of fundaties huisjes bouwen voor de armen, ouden van dagen of groepen arbeiders. Dat hofjeswoningen ook wel ’kameren’ worden genoemd, komt doordat ze maar uit één kamer bestaan.

Utrecht heeft een grote diversiteit aan musea. Van grote tot kleine collecties, van (inter)nationaal tot lokaal. In het Utrechts Museumkwartier ligt een aantal bijzondere musea op loopafstand van elkaar. Het Centraal Museum en het Nederlands Spoorwegmuseum zijn de meest bekende, maar de overige musea zijn zeker niet minder interessant! Als je van oude bouwwerken houdt, kom dan naar Utrecht. De 112-meter hoge Dom is natuurlijk het meest bekende monument. De stad heeft echter nog vele andere bouwwerken en beelden van beroemde kunstenaars en architecten voor je in petto.

Utrecht kwam eerder als beste grote stad uit de bus met haar toeristisch imago. Uit het toeristisch imago-onderzoek in opdracht van de gemeente Utrecht en de Kamer van Koophandel gaven acht van de tien mensen een positief tot zeer positief beeld van de stad.

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.