Dark Mode On / Off

Vaatdoek is niet voor de vloer

Vaatdoek | Niet geschikt om de vloer mee te reinigen en ieder dag een schone.

Uit een onderzoek van het Voedingscentrum blijkt dat van de hoger opgeleiden, ongeveer 35 procent de vaatdoek ook wel gebruikt om er een vlek op de vloer mee weg te halen. Van de lager opgeleiden doet 17 procent dit weleens.

Hier is de vaatdoek toch echt niet geschikt voor. Gebruik de vaatdoek alleen daarvoor waar hij voor bedoeld is, het reinigen van het aanrecht. Een vaatdoek bevat meestal bacteriën die op deze manier alleen maar verder worden verspreid.

Ongeveer een half miljoen mensen loopt jaarlijks een voedselvergiftiging op. Door thuis een beetje de hygiëne in acht te nemen kan dit aantal fors verlagen. Het Voedingscentrum adviseert dan ook om een vaatdoek iedere dag te wassen op 60 graden of meer.

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen