Dark Mode On / Off

Vakantiehuis vakantie in Nederland

Vakantie in Nederland

Sinds de Corona pandemie zien wij, als Heerlijkehuisjes.nl, een groot platform voor vakantiehuizenverhuur, Nederland steeds aantrekkelijker worden. Voor veel vakantiegangers zijn de grote vakanties niet doorgegaan. Veel is omgeboekt, mensen hebben hun geld terug gekregen en hebben vervolgens veel vakantiedagen staan. Nu het voorjaar weer begint gaan velen er toch voor kiezen gebruik te maken van de lange weekenden die tijdens de speciale periodes komen. Denk aan Pasen, Pinksteren, Koningsdag en Hemelvaart. Sowieso waren deze weekenden al immens populair, maar zijn nu vrijwel allemaal uitverkocht. In Nederland op vakantie gaan is steeds voor de handliggender.  

Welke provincies zijn vooral in trek?

Nederland is een prachtig vakantieland dat veel te bieden heeft en vooral divers is qua landschappen. Denk aan het waterrijke Friesland, het beboste Drenthe en de kustprovincies van de Noordzee en het wandelgebied van Limburg.

Zeeland

Dankzij haar prachtige stranden, mooie boulevards en vele zonuren merken we dat in het voorjaar en de zomer Zeeland vrijwel volgeboekt wordt. Normaal gesproken vol met Duitsers en Belgen, maar nu meer Nederlanders. Een prachtig en lang uitgestrekte duinen en stranden geven een gevoel van privacy. Geen massatoerisme, maar gewoon rust. Iets wat in Noord Holland en Zuid Holland lastig te vinden is. Bekende plaatsen zijn Domburg, Veere, Vlissingen en Cadzand. Is een vakantiehuisje huren in Zeeland iets voor u?

Drenthe

In deze tijd van de pandemie een razend populaire vakantiebestemming. Waar de terrassen en andere leuke dagbestedingen dicht zijn, dus mensen opzoek zijn naar andere manieren om de dag uit te zitten, is Drenthe een walhalla. Vooral voor mensen die graag mogen wandelen en fietsen of lekker in de natuur willen zijn. Met het grote en uitgebreide wandel en fietsknooppunt hoef je zeker niet bang te zijn dat je in een rijtje achter elkaar loopt. Zoek een leuk vakantiehuisje van een particuliere eigenaar op die lekker dicht bij de bossen ligt. Zo ben je in een paar tellen al in het bos.

Gelderland

De grootste provincie van Nederland met prachtige regio’s. Denk aan de Achterhoek en de Veluwe. Waar de Achterhoek bekend staat om de statige landhuizen, de bossen, maar ook grote open weilanden zit je hier heerlijk in de anonimiteit. Met mooie wandel en fietsroutes zit je hier gebakken. Maak mooie stadswandelingen in Doesburg, Zutphen of Doetinchem. Liever de wilde natuur in en wilde dieren spotten? Dat kan op de Veluwe waar je tijdens wandelingen van verschillende landschappen verwisseld en uitkomt. 

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen