Dark Mode On / Off

Varen naar Forteiland Pampus, ga ook op ontdekking

Forteiland Pampus | Ga op ontdekking

Vanaf 1 april t/m 31 oktober kun je al varend een bezoek brengen aan het Forteiland Pampus. Het Forteiland ligt 3 kilometer voor de haven van Muiden in het IJsselmeer.

Forteiland Pampus is een klein kunstmatig eiland in het IJsselmeer: 3 kilometer voor de kust van Muiden en 3,5 kilometer voor de kust van IJburg (de nieuwe wijk van Amsterdam). Op het eiland staat één huis welke bewoond wordt door het fortwachters-stel.

Vroeger moest het eiland de haven van Amsterdam beschermen tegen de vijand. Met de boot vaar je er naar toe en op het eiland kun je dan een rondleiding met een gids volgen.

Aan de hand van een route kun je ook zelf alle kamers en gangen van het fort gaan verkennen.

Meer info: www.pampus.nl

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.