Dark Mode On / Off

Veilig op de fiets maar niet als gele kanarie

Fietsverlichting controleren

Europees Parlement wil fluorescerend hesje verplicht stellen

Het Europees Parlement is van oordeel dat alle fietsers binnenkort verplicht worden, om een geel fluorescerend hesje aan te trekken. De Europarlementariër Peter van Dalen is fel tegenstander van een dergelijke maatregel omdat hij van mening is dat juist fietsen de meest veilige vorm van vervoer is. Als het gaat om meer verkeersveiligheid in Europa dan pleit hij voor meer aanleg van gescheiden fietspaden.

Het Europees Parlement wil verder ondermeer een alcoholslot in elke auto, bestuurders van auto’s iedere 10 jaar een ogentest laten ondergaan en alle inzittenden zouden een veiligheidsvest moeten dragen en moet het puntenrijbewijs worden ingevoerd.

Volgens de Europarlementariër gaan de voorstellen veel te ver en is niet aangetoond dat deze ook leiden tot meer verkeersveiligheid. Van Dalen is van mening dat Europa geen voorwaarden moet opleggen die voor sommige lidstaten volkomen zinloos zijn. Zo is het begrijpelijk dat Duitsland en Oostenrijk winterbanden verplicht stellen maar zou dit in Spanje een volkomen zinloze maatregel zijn.

Hoe dan ook, als we allemaal in ‘t geel op de fiets moeten, zijn er ongetwijfeld weer velen die dan de auto zullen pakken!

Bron: Eurofractie

Aanbevolen artikelen