Dark Mode On / Off

Verbouw je tuin tijdens de zomermaanden!

Een schutting moet om de paar jaar meestal wel worden vervangen

Als de zon tevoorschijn komt, dan kriebelt het bij ons allemaal! We willen naar buiten de tuin in. Heerlijk genieten met vrienden op het terras, liefst met een lekker glaasje. De handige Harry’s onder ons houden er ook van om de nodige klusjes uit te voeren in de tuin en moestuin. Misschien zijn de zomermaanden dit jaar wel het uitgelezen moment om je tuin eens grondig te verbouwen en een nieuwe frisse look te geven!

Technische verbouwingen

In eerste instantie pak je best de grote structurele werken aan. Denk hierbij aan het opnieuw aanleggen van je terras, zeker wanneer de tegels helemaal verouderd zijn. Ook de schutting rondom je woning is om de zoveel jaar wel aan vernieuwing toe. Mos, de wisselende weersomstandigheden of gewoon de normale levensduur van je schutting of tegels. Ze hebben allemaal een invloed op het uitzicht van je tuin.

Misschien dien je ook eens je vijver in te duiken. Deze krijgt weliswaar een regelmatige schoonmaak, maar om de 15 tot 20 jaar vraagt een vijver ook een complete vernieuwing. Je zuiveringspomp, eventuele nieuwe zuiverende lavastenen en een groot onderhoud met gezonde bacteriën voor je water, het zijn maar een paar voorbeelden. Ook kan je overwegen om wat nieuwe zuiverende waterplanten in je vijver te plaatsen. Deze planten zijn niet alleen esthetisch maar hebben ook een functionele rol. Ze zijn gezond voor zowel je water als je vissen.

De fijnere afwerking

Eens de grote structurele en technische werken achter de rug zijn, kun je aan de slag met de fijnere afwerking. Nieuwe bloempotten, een verse laag schorsschilfers, misschien hier en daar een oude struik of boom vervangen. Dit zijn de kleinere werkjes in de tuin.

Als allerlaatste kun je op zoek gaan naar wat leuk decoratief materiaal. Bloemen, sierstruikjes, of misschien is het wel tijd voor een insectenhotel of een paar nieuwe vogelnestjes in je tuin. Want geef toe, het is nog veel fijner om te genieten van je tuin, wanneer je weet dat de natuur, zoals vogels en de bijtjes, hier ook van genieten! Veel plezier met de aanleg van jouw nieuwe tuin!

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen