Dark Mode On / Off

Vlekken verwijderen met thee, rijst en ketchup

roest en vlekken verwijderen

Vlekken verwijderen | Huishoudmiddeltjes bieden uitkomst.

Wanneer tuingereedschap een tijdje is blijven liggen dan wil het wel eens snel gaan roesten. Zet in dit geval een potje zwarte thee. Wanneer dit is afgekoeld gooi je dit in een emmer. Het gereedschap zet je erin en laat je een poosje staan. Na enkele uren kun je ( met handschoenen aan) de roest met een doek eraf vegen.

Vazen of flessen met een smalle opening kun je van binnen reinigen door er een lepel ongekookte rijst in te gooien. Dan de fles voor driekwart vullen met warm water. Houd de opening afgedekt en ga de fles of vaas goed schudden. Daarna de fles leeggooien en goed omspoelen. De binnenkant is nu weer helder.

Koperen voorwerpen kun je weer glanzend krijgen als je ze inwrijft met een doek waar een beetje ketchup op zit. Goed inwrijven en daarna afspoelen met warm water en droogmaken met een doek.

De glans is weer helemaal terug.

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen