Dark Mode On / Off

Vlinders hebben winterslaap nodig

vlinders houden winterslaap

Sommige vlindersoorten overwinteren

Bij de Vlinderstichting melden zich met enige regelmaat mensen die thuis vlinders hebben rondvliegen. Het gaat dan om de vier soorten die overwinteren n.l. de citroenvlinder, gehakkelde aurelia, dagpauwoog en kleine vos. Doordat het buiten koud is en binnen de verwarming aanstaat, worden deze vlinders weer actief.

Denk niet dat het zielig is om deze vlinders naar buiten te brengen want dit hebben ze juist nodig. Doordat ze nu geen winterslaap kunnen houden gebruiken ze veel te veel energie zonder dat ze voldoende energie kunnen bijladen. Het beste kun je de vlinder vastpakken tussen wijs- en middelvinger en terugzetten op een koele, beschutte plaats.

Ook een vlinderkastje is een goede oplossing mits deze niet in de volle westenwind hangt. De beste plek hiervoor is ook een koele maar wel beschutte plek. Een overkapping of in een schuurtje is een uitstekende plek. Help de vlinder ook de winter door, dan kunnen wij ze vanaf maart weer zien ronddwarrelen.

Bron: Vlinderstichting

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.