Dark Mode On / Off

Vocht vasthouden is slecht

Wanneer je vocht vast houdt dan is dat erg slecht voor het hart

Mensen met ernstig hartfalen moeten goed in de gaten houden dat ze niet in enkele dagen tijd 2 of meer kilo aankomen. Vaak gebruiken zij al plaspillen en kunnen ze zo nodig de dosering iets verhogen. Uiteraard alleen als je hier afspraken over hebt gemaakt met de behandelend arts.

Om goed het gewicht in de gaten te houden is het van belang om dagelijks even op de weegschaal te gaan staan. Wanneer je vocht vast houdt dan is dat erg slecht voor het hart. Er komt dan vocht in de longen met als gevolg dat het bloed minder zuurstof krijgt. Het hart gaat proberen om harder te pompen om toch genoeg zuurstof in het bloed te krijgen.

Maar als het hart niet goed functioneert dan lukt dat niet. Erg belangrijk dus voor mensen met ernstig hartfalen om op het gewicht te letten.

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.