Dark Mode On / Off

Winden laten is gezond

Winden laten is meestal het gevolg van te snel eten en niet goed kauwen.

Een wind inhouden is niet goed. Doe je dat wel dan komen de giftige gassen in de bloedbaan terecht, gevolg vermoeidheidsklachten en hoofdpijn.

Volgens een opinieonderzoek door het tijdschrift GezondNu laat ongeveer 70% van de Nederlanders wel eens een wind. Gemiddeld laat een mens 15 winden per dag!

Winden laten is meestal het gevolg van te snel eten en niet goed kauwen. De  darmen worden hierdoor extra hard aan het werk gezet. Twaalf procent van de Nederlanders laat ook zonder problemen in het openbaar vervoer een wind.

Rotte eieren

Misschien niet smakelijk, maar 40% vindt dat winden ruiken naar rotte eieren. Dat kan komen door een slechte eiwitvertering door een teveel aan dierlijke eiwitten. Ook slechte adem, vermoeidheid en hoofdpijn kunnen het gevolg zijn.

Zure winden

Een zure wind is het gevolg van gisting in de darmen. Door een teveel aan koolhydraten (suikers) ontstaat gisting. Ook het eten van fruit in combinatie met rauwkost en het eten van fruit na de maaltijd veroorzaakt gisting.

Zachte winden duiden op problemen met de vetvertering, harde winden komen voor bij een slechte koolhydratenvertering.

Bron: gezond nu / gezondheidsnet

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.