Dark Mode On / Off

Voorkom hoge geldopname bij diefstal bankpas

Foutieve overboeking

Een hoge opnamelimiet op je bankpas kan in geval van diefstal of verlies veel narigheid opleveren. De “vinder” van de pas kan zo, mits deze ook de pincode heeft ontfutseld, een aardig bedrag opnemen met je pinpas. Wanneer je met de bank overeenkomt om de limiet te verlagen dan wordt deze mogelijkheid ontnomen. Soms is het wel handig om even een hoger bedrag te kunnen opnemen maar normaal gesproken heeft ieder huishouden een vast bedrag per week nodig.

Al eerder gaf de Amsterdamse politie het advies aan ouderen om de limiet van de bankpas te verlagen. Veel consumenten hebben bij het aangaan van een overeenkomst met de bank, een vrij hoog opnamelimiet vastgesteld op de bankpas terwijl dit maar in enkele gevallen nodig blijkt te zijn. Wanneer een pasje wordt gebruikt door een ‘oneerlijke’ vinder kan deze nooit meer opnemen dan de toegestane limiet op de pas. Uiteraard blijft het altijd zaak om zo snel mogelijk een verloren of gestolen pasje te blokkeren.

Bron: De Telegraaf

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.