Dark Mode On / Off

Auto | Neem voorzorgsmaatregelen bij vorst.

Zodra de vorst in het land is dienen zich weer allerlei problemen aan met onze auto. De ANWB wijst er nog eens op dat je nooit de auto moet starten voordat je gaat krabben.Wanneer je eerst de motor start is dat erg slecht voor het milieu en voor de motor. Er zijn ook altijd nog veel autobezitters die denken dat een emmer met warm water helpt om de voorruit vorstvrij te krijgen.

Vooral niet doen, want hierdoor kan de voorruit spontaan knappen door het temperatuurverschil. Ook loopt het water in alle kieren, waardoor de volgende dag portieren etc zijn vastgevroren.

Waar moet je wel voor zorgen?

  • Een ijskrabber
  • Voor onder de krik is het handig als je een plankje en een doek of deken bij je hebt
  • Antivries in het ruitensproeiersysteem, (doe dit voor de winter toeslaat)

En als het slot is dichtgevroren is slotontdooier erg handig mits je dit buiten de auto bewaart

Ook kun je het slot weer open krijgen met een föhn. Een plastic zak gevuld met warm water wil ook vaak wel helpen als je die langs de portierranden wrijft.

Bron: AD

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen