Dark Mode On / Off

Schaatsen met de (klein) kinderen

IJs in aantocht | De schaatsen worden weer opgezocht

Er ligt of komt ijs, dus moet er worden geschaatst. Neem de kleinkinderen mee naar de ijsbaan en breng ook hen de beginselen bij  van deze oer-Hollandse sport. Zorg dat de kinderen goede schaatsjes onder hebben, voor de kleintjes zijn er zogenaamde tweeijzer schaatsen, die je met riempjes eenvoudig dicht kun doen. En hoewel ze het met vallen en opstaan moeten leren, krijgen ze het met deze dubbele ijzers eerder onder de knie.

Op de website van Bol.com zijn deze ook te koop. Waarschijnlijk zie je het misschien wel met enige twijfel wanneer ze weer onderuit gaan, maar laat ze zoveel mogelijk hun eigen gang gaan. En net als vroeger, een stoel werkt uitstekend. Zoals gezegd, door vallen en opstaan leren ook zij het schaatsen onder de knie te krijgen.

De veiligste plek om te gaan schaatsen is uiteraard de ijsbaan. Wil je toch beslist op natuurijs schaatsen, kijk dan goed uit of dit al wel betrouwbaar is.

Wie weet, is jouw kleinkind wel de volgende “Rintje Ritsma”.

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen