Dark Mode On / Off

Waar moet je op letten als je online wijn gaat inslaan?

Waar moet je op letten als je online wijn gaat inslaan

Of je nu voor een feestje wijn wil aanschaffen of een voorraadje wijnen wil aanleggen, je wijn bestellen via internet is ideaal. Je hoeft niet in de weer met zware flessen en je krijgt je bestelling vaak meteen de volgende dag in huis. Daarnaast is het online wijnassortiment tegenwoordig zeer divers en koop je bij de wijnspecialist over het algemeen kwaliteitswijnen. Webshopeigenaren kopen de wijn vaak regelrecht in bij de wijnboeren die de wijnen zelf hebben gemaakt en gebotteld. Dat geeft een veel beter gevoel dan wanneer je een fabriekswijn zou kopen, toch?

Maar waar moet je op letten als je online je wijn bestelt, en hoe vind je een wijnsoort die je écht lekker vindt? In dit artikel geven we je graag een aantal tips om eventuele miskopen te voorkomen.

 

1. Zoek op smaakprofiel

De meeste wijnwebshops hebben hun site heel overzichtelijk ingedeeld op wijnstreek, prijsklasse en druifsoort, maar ook op smaakprofiel. Wil je dus een lekkere wijn kopen die goed past bij jouw smaakvoorkeuren, dan is het handig om op smaakprofiel te filteren. Ben je bijvoorbeeld een beginnende wijndrinker, en wil je een toegankelijke wijn die makkelijk te drinken is, kies dan voor de soepele, zachte of fruitige rode wijnen, of voor de frisse witte wijnen. Kun je een wijn met diepgang en karakter wel waarderen, dan past een wijn uit de categorie rijk, stevig en complex misschien beter bij jouw voorkeur. Of de witte wijnen uit het smaakprofiel rijk, intens of vol.

2. Koop niet blind een hele doos

Het lijkt zo aantrekkelijk: wijn bestellen en een mooie korting krijgen als je zes flessen in een keer koopt. Maar dit kun je toch echt beter alleen doen als je de soort al kent. Is het een nieuwe wijn, probeer dan eerst één fles om te ervaren wat je van de smaak vindt. Bij Wijnbeurs bieden ze proefgarantie aan. Dit maakt het een stuk aantrekkelijker om een nieuwe wijnsoort te proberen en te bestellen. Dan kun je altijd nog later alsnog gebruik maken van de stapelkorting!

Kies je wijn uit bij de gerechten die je regelmatig maakt

Ook handig om in gedachten te houden als je wijn gaat inslaan: wat voor gerechten maak je het liefst of wat voor maaltijden ben je van plan te gaan maken komende tijd? Op zich is een allemansvriend zoals Merlot altijd handig om in huis te hebben, want deze wijn past zo’n beetje bij ieder gerecht.

Als je vaak maaltijden maakt met vlees in de hoofdrol, kun je wat stevigere wijnen inslaan zoals bijvoorbeeld Shiraz, Bordeaux of Cabernet Sauvignon omdat deze soorten goed matchen bij een stevige, stoere biefstuk of andere steak. Voor bij de wat kruidige schotels zoals curry’s is een droge, frisse witte wijn zoals Riesling of Gruner Veltliner dan weer heel geschikt. Ben je vegetariër en eet je veel groente- en pastagerechten? Dan is Pinot noir, Sangiovese of Carmenère een goede match bij je diner.

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen