Dark Mode On / Off

Tips om meer groen in huis te halen

Tips om meer groen in huis te halen

Heb je nog geen of nauwelijks planten in huis? Dan is het om verschillende redenen goed om daar verandering in te brengen. Planten brengen je interieur tot leven en zorgen voor gezelligheid en een betere luchtkwaliteit in huis. Daarnaast is het een voordeel dat planten in huis kunnen leiden tot een beter humeur. Wil je meer groen in huis halen, om te profiteren van zulke voordelen? Dan is het handig om te weten hoe je moet beginnen. Wij helpen je op weg en zetten wat tips op een rij!

Koop grote kamerplanten

Wil je meer groen in huis halen, dan is het een aanrader om te investeren in grote kamerplanten. Koop niet alleen plantjes die nauwelijks opvallen in huis, want juist de grotere kamerplanten zorgen dat je interieur tot leven komt. Een klein plantje valt niet op in een opvallend interieur of een ruimte, wat bij een grotere variant wel zo is. Een grote kamerplant is een echte eyecatcher in huis, waardoor je woning binnen no time groener is.

Verschillende bloempotten en plantenbakken combineren

Een andere tip om meer groen in huis te halen, is door verschillende bloempotten en plantenbakken aan te schaffen. Hoe jouw planten er straks komen uit te zien, wordt namelijk onder meer bepaald door de bloempot of plantenbak waar het in staat. Bloempotten en plantenbakken zijn er in talloze soorten, waardoor het eenvoudig is om het een en ander met elkaar te combineren.

Kies bijvoorbeeld voor potten en bakken in diverse kleuren, stijlen en formaten. Wil je wel dat het een mooi samenhangend geheel blijft, dan is het een aanrader om te investeren in kleuren die goed bij elkaar matchen en bij de rest van je interieur. Zoek je trendy design bloempotten die ook nog eens op een duurzame manier geproduceerd zijn? Dan ben je bij elho aan het juiste adres.

Plaats planten in de badkamer

Niet alleen in de woonkamer of slaapkamer zijn planten geschikt, ook kun je je badkamer er uitstekend mee opfleuren. Op deze manier is het mogelijk om diverse ruimtes in huis groener te maken. Kies je voor planten in de badkamer, dan is het wel van belang dat je kiest voor soorten die daartegen bestand zijn. Niet alle soorten zijn namelijk even geschikt voor luchtvochtigheid en hoge temperaturen.

Hang planten op

Je kunt kamerplanten neerzetten op tafel, op het dressoir of op de grond, maar als je je huis graag groener maakt is het ook mogelijk om planten op te hangen. Denk daarbij bijvoorbeeld aan het kopen van plantenhangers. Hierdoor ziet jouw interieur er in één klap een stuk gezelliger uit. Je kunt plantenhangers kopen, maar als je creatief bent is het ook een optie om hier zelf mee aan de slag te gaan.

Meer groen in huis halen is zoals je hierboven hebt gelezen op verschillende manieren mogelijk. Als je het interieur momenteel nog wat saai vindt en daar graag verandering in brengt, ben je met kamerplanten al een goed eind op weg. Zorg wel dat je deze goed blijft onderhouden, zodat je er voor een lange tijd plezier van hebt!

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen