Dark Mode On / Off

Waar moet je op letten bij het kiezen van een nieuwe autoverzekering?

Vergelijken autoverzekering

Heb je een nieuwe auto aangeschaft, of wil je overstappen naar een andere verzekeraar? Dan is het goed nieuws dat je tegenwoordig relatief gemakkelijk tot de beste verzekering voor je auto kunt komen door online autoverzekeringen met elkaar te vergelijken. Maar waar moet je op letten bij het maken van je keuze?

Maximumleeftijd en leeftijdstoeslagen

Helaas is het zo dat mensen op leeftijd moeilijker aan een autoverzekering kunnen komen en vaak ook meer moeten betalen. Sommige verzekeraars accepteren mensen boven een bepaalde leeftijd helemaal niet meer. Daarom is het van belang om erachter te komen wat de maximale leeftijd is bij verschillende autoverzekeringen bij verschillende verzekeraars. Ook is het van belang om te kijken naar de hoogte van de leeftijdstoeslag.

Allrisk bij aankoop op afbetaling of met geleend geld

Zoals bekend bestaan er verschillende dekkingsgraden bij autoverzekeringen: WA, WA + Beperkt Casco en Allrisk. Hoe beter je gedekt bent voor verschillende vormen van schade, des te hoger je maandelijkse premie wordt. Dat kan een reden zijn om geen Allriskverzekering te nemen. Heb je echter geld geleend voor een nieuwe auto, of heb je hem op afbetaling gekocht? Ga dan altijd voor een Allriskverzekering. Anders loop je in het geval van total loss tegen het probleem aan dat je moet blijven afbetalen terwijl je de auto niet meer kunt gebruiken.

Nieuwwaarde of dagwaarde

Rijd je je auto total loss wanneer je verzekerd bent met een Allriskverzekering, of wordt je auto gestolen? Dan ligt het aan de voorwaarden van je autoverzekering hoeveel je terugkrijgt voor je auto.

Omdat de dagwaarde van je auto doorgaans lager is dan de aankoopwaarde, is het van belang om te weten of en hoe lang je de nieuwwaarde of aanschafwaarde vergoed krijgt. Let hier goed op bij het vergelijken van verzekeringen.

Eigen risico

Wat het eigen risico is bij schade, kan sterk verschillen per verzekering en verzekeraar. Bij sommige autoverzekeringen betaal je 300 euro eigen risico elke keer dat je schade claimt, bij andere helemaal niets. Dit is een belangrijk punt om verzekeringen op te vergelijken.

Schadesturing

Heb jij een vast adres om schade aan je auto te laten repareren? Dan is het verstandig om te kijken of er bij de autoverzekeringen die jij op het oog hebt sprake is van schadesturing. In dat geval heeft de verzekeraar afspraken met bepaalde schadeherstellers en krijg je alleen de maximale vergoeding als je van een van deze adressen gebruikmaakt.

Weet je niet waar te beginnen met je zoektocht naar een nieuwe autoverzekering? Klik hier voor een goed startpunt!

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen