Dark Mode On / Off

Een baan vinden als 50+er: dit zijn 3 tips

aansprakelijkheidsverzekering afsluiten

Als je een vijftigplusser bent, dan kan het vinden van een nieuwe baan iets lastiger zijn. Maar dat betekent niet dat het onmogelijk is. Naast de bestaande vooroordelen, zijn er namelijk ook volop redenen voor een werkgever om iemand aan te nemen die 50 jaar of ouder is. Met deze slimme tips vergroot jij je kansen op de arbeidsmarkt. Ook lees je wat de juiste zakelijke verzekeringen voor je kunnen betekenen. Zoals een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering voor zzp’ers.

Tip 1: Maak indruk met je cv

Besteed extra aandacht aan je cv en de manier waarop je deze presenteert. Laat in je cv zien dat je hebt nagedacht over de opmaak en de vormgeving. Zo val je op en onderscheid je je van alle andere sollicitanten. Zorg ook dat je LinkedIn-profiel er tiptop bijstaat. Mogelijke werkgevers werpen hier bijna altijd een blik op. Hou de informatie op je profiel up-to-date, schrijf duidelijke functiebeschrijvingen en plaats een goede foto van jezelf.

Zzp’er, freelancer of ondernemer?

Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om als zelfstandig ondernemer aan de slag te gaan. In dat geval is het belangrijk om de juiste zakelijke verzekeringen te hebben. Je hoeft natuurlijk niet elke verzekering onder de zon af te sluiten. Wel is het handig om in ieder geval over een zakelijke aansprakelijkheidsverzekering te beschikken: een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering voor zzp’ers. Ook een zakelijke rechtsbijstandverzekering en een arbeidsongeschiktheidsverzekering (aov) voor zzp’ers zijn zeker geen overbodige luxe.

Tip 2: Overweeg een andere branche

Waarschijnlijk heb je een helder idee van wat je wilt en kunt. Toch loont het soms ook om binnen andere branches naar werk te zoeken. Als er binnen een bepaalde bedrijfsbranche een personeelstekort is, dan is de kans kleiner dat je afgerekend wordt op je leeftijd. Overweeg daarom om te solliciteren binnen branches als de zorg, het onderwijs, techniek of ICT. Vooral als je hier (enige) ervaring mee hebt, is dit zeker een poging waard.

Tip 3: Verplaats je in de werkgever

Door in het hoofd van de werkgever te kruipen kun je jezelf een groot voordeel doen. Vraag je af: waar is deze werkgever nou écht naar zoek? Wat heeft diegene nodig, en tegen welke problemen loopt deze persoon aan? Als jij een mogelijke oplossing voor het probleem bedenkt, val je geheid op als sollicitant. We hopen dat je iets aan deze tips hebt. Heb je het gevoel dat je tijdens het sollicitatieproces of op de werkvloer gediscrimineerd wordt vanwege je leeftijd? Geef dit dan aan bij je werkgever of HR-manager. Of maak hier een melding van bij Centraal Meldpunt Nederland. Iedereen verdient een gelijke behandeling.

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.