Dark Mode On / Off

Waarom sleur best goed is 

voorkomen van stress

Als je sleur goed inzet maakt het je gelukkiger

Regelmaat. Routine. Dagen die op elkaar lijken. Dat klinkt niet spannend, maar erg saai. Toch is een groots en avontuurlijk leven niet voor iedereen weggelegd. En dat is niet eens zo heel slecht blijkt uit onderzoek, want als je sleur goed inzet maakt het je zelfs gelukkiger.

Keuzestress

De hele dag door maak je keuzes. Wat voor kleren doe je aan, wat ga je ’s avonds eten? Koop je een rugzak van het Nederlandse merk xd design of niet? Breng je nog een bezoekje aan je dochter of niet? De hele dag door maak je keuzes die simpel lijken, maar die wel ontzettend veel energie kosten. Volgens wetenschappers kan je zelfs helemaal uitgeput raken van al die keuzes. Vandaar dat je soms kiest voor een snelle maaltijd die wellicht niet zo gezond is. En dat bezoekje naar je dochter sla je maar even over.

Creativiteit

Het is dan ook zeker niet verkeerd om sleur in je leven te brengen. Zo hou je genoeg energie over voor de momenten wanneer jij dat wil. Doe iets waarvan je weinig prikkels krijgt, zoals bijvoorbeeld puzzelen of wandelen in de natuur. Je hersenen krijgen rust en er ontstaat ruimte voor creativiteit.

Wie weet heb je na een wandeling plots de oplossing voor die moeilijke opdracht die nog op je wacht in je Ted Baker tas . Over werk gesproken. Verzamel een aantal setjes kleding waarin jij je happy voelt op het werk. Zo hoef je niet ’s ochtends lang na te denken over wat je aantrekt. Een kleine verandering die er misschien voor zorgt dat je ’s avonds wel een eigen gekookte maaltijd op tafel zet.

Meer ontspanning

Sleur in je leven zorgt voor minder stress en daardoor voel je je gelukkiger. Routine hoeft heus niet synoniem te staan voor saai. Want heb je door de week een vast schema dan hou je ’s avonds of in het weekend tijd over om iets bijzonders te doen. Die tijd kan je eveneens gebruik om eens op een afstandje naar je leven te kijken. Is er iets wat je wilt veranderen? Wat is voor jou belangrijk? Wil je het roer omgooien? Besef je dat het leiden van een ‘niet saai’ leven heel erg onrustig kan zijn. Wees blij met een beetje sleur. Vooral door de week. En ga op avontuur in het weekend.

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.