Dark Mode On / Off

Wachtwoorden niet opschrijven

De campagne Alert Online is van start gegaan. Uit een onderzoek van Motivaction blijkt dat nog steeds veel internet gebruikers onverstandig omgaan met hun wachtwoorden. De wachtwoorden worden op een briefje geschreven of men zet ze in een mailtje, gericht aan hun zelf. Ook worden veel wachtwoorden opgeslagen op de computer. Met name oudere internet gebruikers schrijven hun wachtwoorden vaak op een briefje.

Wijzigen wachtwoord

Wachtwoorden worden ook niet vaak genoeg gewijzigd. Twintig procent van de Nederlanders doet het altijd met hetzelfde wachtwoord. Aangeraden wordt om wachtwoorden geregeld te wijzigen. Meer dan 40 procent van de Nederlanders is wel bang dat zijn gegevens die op de computer staan, worden gestolen en nog erger dat er geld van de rekening wordt geplunderd.

Het gebruik van een sterk wachtwoord is erg belangrijk. Gebruik nooit je eigen naam of geboortedatum in een wachtwoord. Een wachtwoord kun je sterk maken door er een hoofdletter of andere tekens in te gebruiken.

Gebruik voor verschillende online diensten niet hetzelfde wachtwoord. Het is lastig maar verschillende wachtwoorden is veiliger. Kijk ook eens op www.wisseljewachtwoord.nl

Alert Online

De 10-daagse campagne van de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) wil internetgebruik veiliger maken door mensen bewuster om te laten gaan met het internet. Op de website www.alertonline.nl staan veel tips waarmee je op eenvoudige wijze veilig online kunt zijn.

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.