Dark Mode On / Off

Wandelen in de Maasduinen

Wandelen door het Maasduinengebied

Wandelen door het Maasduinengebied

Het Maasduinengebied tussen de Maas en de Duitse grens tussen Venlo en Gennep is in totaal zo’n 40 km lang. De Maasduinen is een afwisselende streek met uitgestrekte bossen, heidevelden met vennen en begroeide zandduinnen. Je vind in dit stukje Limburg aantrekkelijke dorpjes, kastelen, oude boerderijen ingebed in oud agrarisch landschap. Het fraaie Maasdal vormt de westrand van het gebied.

Door de vele natuurgebieden is het een heerlijk wandelgebied. Er zijn veel routes in dit gebied uitgezet. Deze routes hebben een lengte van 2 tot 10 kilometer. Sommige routes kunnen ook met elkaar verbonden worden.

De folders zijn verkrijgbaar bij de VVV’s in Arcen, Bergen, Gennep, Reuver en Venlo. VVV Noord- en Midden-Limburg heeft de routes samengebracht in de Wandelbox Maasduinen.

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen