Dark Mode On / Off

Wandelen omgeving Tiengemeten

NS-wandeling Gooise Lusthoven

Wandelen in de natuur, het kan ook in de Randstad in de omgeving van Tiengemeten.

Wandelen in de natuur, het kan ook in de Randstad in de omgeving van Tiengemeten. Neem wel je laarzen mee, want een enige drassigheid is te verwachten!

Echte wilde natuur, met stromende geulen en kreken. Waar je eindeloos kunt wandelen door gebaand en ongebaand terrein, terwijl de imposante zeearend boven je hoofd cirkelt. Onderweg rust je even uit op de oostpunt van het eiland, waar de sfeer van het platteland anno 1850 weer tot leven komt.Er zijn volop mogelijkheden om de natuur te verkennen op onverharde paden. Hou er dan wel rekening mee dat nat en modderig kan zijn.

Aanraders om te wandelen zijn: Wandel naar het Westen over de dijk en bekijk daar de Blanken Slikken – er is een pad aangelegd naar de rietheuvel in het uiterste westen. Daar vandaan kunnen de ‘wilde wandelaars’ de zuidelijker wildernis doorkruisen.

Een dag lang ‘van de wereld’ langs grote kuddes met Schotse Hooglanders. Wandel naar Oost (vanuit Midden ongeveer 2,5 km) over de nieuwe weg langs de noordelijke dijk en eet of drink lekker wat bij de camping annex herberg in de Suzannahoeve, wandel daarna over de lage scheidingsrug in het landschap tussen Weelde en Wildernis terug naar de Vliedberg en Midden. Je ziet onderweg in Weemoed het landschap van de oude Zeeuwse tarweteelt-landbouwmethode.

Het Eiland Tiengemeten is bereikbaar per pont van Nieuwendijk (Zuid-Beijerland). Vertrektijden: ma tm vr 10.00-19.00 uur, za 10.00-20.00 uur, zo 10.00-12.00, 14.00-16.00 en 17.00-19.00 uur. (eenmaal per uur)

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen