Dark Mode On / Off

Wandelen op landgoed Petrea

de Boerenlandroute

Het landgoed Petrea ligt op de Oostelijke Veluwezoom, vlakbij het dorp Wapenveld

Wandelen op landgoed Petrea
Het landgoed Petrea ligt op de Oostelijke Veluwezoom, vlakbij het dorp Wapenveld. Het grootste deel van het landgoed bestaat uit voedselarme droge zandgronden. Petrea bestaat voornamelijk uit een typisch Veluws boslandschap met grove den, lariks en douglas, gemengd met loofbos en enige heide.

Op het landgoed kun je veel vogelsoorten bewonderen zoals de zwarte mees, kuifmees en het vuurgoudhaantje. Ook roofvogels als de buizerd, havik, torenvalk en sperwer broeden er. In de bossen leven wilde zwijnen en reeën, die tijdens de wandeling je pad kunnen kruisen. Op het landgoed zijn drie wandelroutes uitgezet, welke variëren in lengte van 1,5 tot 7,5 kilometer. In de handzame folder verkrijgbaar bij de VVV vind je ook een beschrijving van bezienswaardigheden langs de route.

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen