Dark Mode On / Off

Wandelen rondom Kasteel Amerongen

rond het Drentse dorp Roden is het fantastisch wandelen.

Kasteel Amerongen | Het best bewaarde huis van de Gouden Eeuw

In het kader van de internationale campagne Kastelen en buitenplaatsen brengt NBTC Holland Marketing in samenwerking met Trage Tochten de wandelroute “Wandelen rondom Kasteel Amerongen” uit. De route bestaat uit een rondje, is 11 km lang en gaat maar liefst 90% over onverharde paden. Speciaal voor de Duitse gasten is een eigen versie gemaakt onder de naam ‘Wandern rund um Schloss Amerongen’.

Omgeving Kasteel Amerongen
De omgeving van Kasteel Amerongen heeft enorm veel te bieden en de wandeling voert langs vele hoogtepunten. Amerongen ligt midden in Nationaal Park Heuvelrug en daarmee is Amerongen een waar wandelparadijs. De wandeling voert door het schilderachtige dorp Amerongen, door de bossen, langs resten van grafheuvels uit de Midden en Late Bronstijd, over de Amerongse berg, langs de uiterwaarden en rivier de Rijn, oftewel een heerlijke wandeling met hier en daar ook een restaurant voor de innerlijke mens.

Een goed bewaard geheim
De wandeling begint en eindigt bij Kasteel Amerongen, één van de best bewaarde buitenhuizen uit de Gouden Eeuw van Nederland. U kunt onder begeleiding van een rondleider een bezoek brengen aan de fraaie collectie porselein, muziekinstrumenten en familieportretten uit de 18de en 19de eeuw. Kasteel Amerongen is met name bekend doordat de bewoner van Amerongen, graaf van Aldenburg Bentinck, na de Eerste Wereldoorlog onderdak verleent aan de gevluchte Duitse keizer Wilhelm II en als de plek waar Wilhelm II zijn troonafstand ondertekende.

Nederlandse Kastelen en buitenplaatsen
De landelijke kastelenlijn bestaat uit een selectie van de mooiste kastelen, landgoederen en buitenplaatsen van Nederland in kaart gebracht door NBTC Holland Marketing en partners, waaronder het Regionaal Bureau voor Toerisme (RBT) Heuvelrug & Vallei. Naast de landelijke kastelenlijn werkt RBT aan een campagne voor de Utrechtse Kastelen en Buitenplaatsen. In deze campagne wordt een fijnmazig netwerk om de landelijke lijn heen gelegd waarbij ruim 20 partners zijn aangesloten door de hele provincie Utrecht. In een uniek paspoort worden de diverse locaties verspreid over de provincie in beeld gebracht. Sommige kastelen zijn bekend vanwege de beroemde bewoners en gasten die door de eeuwen heen op deze historische locaties hebben gewoond of op bezoek zijn geweest, zoals Kasteel Amerongen. Daarnaast worden de indrukwekkende tuinen en rijke collecties uitgelicht. Voor meer informatie over kastelen en buitenplaatsen in regio Utrecht: kastelen.opdeheuvelrug.nl

Gratis download
De wandelroute is als digitale brochure gratis te downloaden op de sites van NBTC Holland Marketing en eveneens op de site van RBT Heuvelrug en Vallei

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.