Dark Mode On / Off

Warmte eist aandacht voor onze dieren

Huisdieren hebben veel eerder last van de warmte omdat ze niet zelf hun temperatuur goed kunnen reguleren

Niet alleen wij krijgen te maken met hitte maar ook vooral voor onze huisdieren is extra aandacht vereist. Huisdieren hebben veel eerder last van de warmte omdat ze niet zelf hun temperatuur goed kunnen reguleren. Het komt maar al te vaak voor dat een huisdier te maken krijgt met oververhitting wat de dood tot gevolg kan hebben.

Wanneer een hond, kat of konijn een snellere ademhaling heeft dan normaal, heet aanvoelt en mogelijk ook nog gaat braken, dan wijst dat erop dat het dier teveel last heeft van de warmte. Een hitteshock is te herkennen wanneer het dier niet meer reageert op prikkels. Wanneer de oren, neus of staart koud aan voelt neem dan direct kontakt op met de dierenarts.

De Dierenbescherming geeft HIER  een aantal goede tips om onze (huis) dieren de warme dagen door te helpen.

Bron: Dierenbescherming

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen