Dark Mode On / Off

Zwemmen om in vorm te blijven

zwemmen goed voor conditie

In het zwembad zijn tal van activiteiten die leuk zijn en ook je conditie nog eens verbetert

Hierna enkele sportieve activiteiten in het zwembad die tegelijkertijd leuk zijn en goed voor de conditie.

MONOVIN
Een combinatie van traditioneel zwemmen en duiken, waarvoor één enkele vin wordt gebruikt, die de twee voeten samenbrengt. Je kunt er hoge snelheden mee halen. Je moet ook goed je adem kunnen inhouden, want om deze activiteit te kunnen beoefenen is het een noodzakelijk dat je 50 meter onder water kunt zwemmen.

Deze activiteit is voor zeer ervaren zwemmers die regelmatig baantjes trekken en die hun prestaties willen verbeteren.
Uitrusting : zwempak en monovin (wordt door de club geleverd).

AQUAFITNESS
Dit is een lichte vorm van conditie- en spiertraining in heupdiep of diep water. De oefeningen zorgen ervoor dat je spieren op een milde manier worden versterkt en geprikkeld. Aquafitness is voor mensen die van fitness, in al zijn facetten, houden en voor dames die een steviger figuur willen en voor al wie zwakke gewrichten hebben.

Uitrusting: zwempak en antislipschoeisel zoals de slippers die surfers dragen.

AQUASPINNING
Aquaspinning is eigenlijk fietsen in het water, terwijl de fiets op zijn plaats blijft. Je fietst uit alle kracht, zoals je dat ook doet bij spinning in de fitnesszaal. De fiets staat stevig vast op de bodem van het zwembad, en het wordt geleid door een trainer die je het gevoel geeft dat je in de open lucht aan het fietsen bent. Dit is erg geschikt om een maximale inspanning te leveren en de competitiegeest aan te scherpen.

Uitrusting: zwempak en antislipschoeisel. De fiets staat ter beschikking .

AQUAJOGGING
Aquajogging gebeurt in diep water, de voeten raken de grond niet. Om je lichaam te stabiliseren en om te vermijden dat je in volle inspanning zinkt of kantelt, heb je een wetbelt om, een soort buikriem waarvan het gewicht wordt aangepast aan je lichaam.

Aquajogging is geschikt voor renners in hart en nieren die goed kunnen zwemmen en zich op hun gemak voelen in het diepe gedeelte van een zwembad.

Uitrusting: een zwempak volstaat.

Bron: Prevention Sante.be

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.