Dark Mode On / Off

Website met vacatures voor vijftigplusser

vacatures voor vijftigplusser

Levenservaring en werkervaring van vijftigplussers zijn van belang voor de arbeidsmarkt

Vijftigplussers die op zoek zijn naar werk kunnen nu ook terecht op de website van de ANBO. Tezamen met het uitzendbureau Ervaren Jaren hoopt men hiermee vijftigplussers weer aan een baan te helpen. Het uitzendbureau Ervaren Jaren bemiddelt al tientallen jaren tussen werkgvers en en oudere werkzoekenden.

Nog altijd komen veel werkloze vijftigplussers niet meer aan het werk doordat er een verkeerd beeld over hen bestaat op de arbeidsmarkt. Een veel gehoorde misvatting is, volgens Jeroen van Ginkel van marketingbureau Lead Development uit Leusden, dat vijftigplussers zich geregeld zouden ziek melden terwijl jongeren zich juist vaker ziek melden terwijl ze dat niet zijn.

Op verschillende sociale media heeft van Ginkel al berichten geplaatst waarin werkgevers worden opgeroepen tot het meer in dienst nemen van “opa’s en oma’s”. De levenservaring en de werkervaring die zijn hebben, zijn een plus voor de arbeidsmarkt.

Het nieuwe platform is te vinden op de site van de ANBO.

Bron: Nu.nl

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.