Dark Mode On / Off

Welk soort hondenvoer eet jouw hond het liefst?

Hondenvoer kopen

Heb jij net een nieuwe hond? Dan zal je waarschijnlijk alles willen weten over je hond. In dit artikel gaan we in op het hondenvoer.

Hondenvoer is een belangrijk onderdeel van de verzorging van je hond. Net zoals wij eten honden namelijk dagelijks. Wanneer een hond nog jong is zal hij eigenlijk de gehele dag mogen eten. Wanneer je puppy 10 weken is kan dit overgaan op een aantal gram een aantal keer per dag. Verder wordt dit vaak langzaam afgebouwd tot één of twee keer per dag. 

Hoeveel voer je je hond moet geven ligt aan het gewicht en postuur van je hond. Kleinere honden zullen over het algemeen minder eten dan grote honden.

Er zijn verschillende soorten voer, wanneer je hondenvoer kopen gaat is het goed om het advies van je dierenarts op te volgen. Hierna kan je kijken en jezelf verdiepen in de smaak van je hond en de voedingsstoffen die jouw hond nodig heeft. Laten we kijken naar een aantal soorten hondenvoer die een speciaal doeleinde bieden!

Dieet voer

Als je hond overgewicht heeft dan zal deze waarschijnlijk dieetvoer nodig hebben. Dieetvoer is voer voor honden dat specifiek ontwikkelt is om overgewicht bij honden tegen te gaan. Dit wordt gedaan door ervoor te zorgen dat je hond een vol gevoel heeft maar minder calorieën binnen krijgt. Natuurlijk is het ook mogelijk om dit zelf te doen.

Een andere manier om je hond te laten afvallen is door ze hondenvoer te geven in mindere maten en er groente of fruit bij te doen. Omdat groente en fruit beter vult dan hondenvoer zal je hond zich sneller vol voelen.

Graanvrij voer

Waar de meeste honden juist overgewicht van krijgen is graan. Daarom kiezen steeds meer mensen voor graanvrij hondenvoer! Graanvrij hondenvoer is hondenvoer waar geen graan in verwerkt zit. In plaats daarvan wordt er vaak gekozen voor een rijst component of een mail component. Ook bestaat graanvrij hondenvoer vaker uit een groter onderdeel eiwitten en meer fruit en groente.

Rauw dieet

Sommige honden eigenaren kiezen voor een rauw dieet. In dit dieet geven ze hun honden rauw vlees met verschillende soorten bessen, zaden en andere dergelijke voeding die noodzakelijke stoffen bevat voor je hond. Een rauw dieet kan je echter niet zomaar beginnen. Hiervoor is veel kennis over je hond en het voer nodig. Wanneer je namelijk een verkeerde keuze in het rauw dieet maakt kan je hond enorm ziek worden van zijn honden. Tevens is het ook belangrijk om te weten dat je een rauw dieet nooit zomaar moet beginnen, maar langzaam moet opbouwen.

Wanneer je je hond eten geeft is het belangrijk om te weten wat hij of zij nodig heeft. Let op dat sommig voedsel giftig kan zijn voor je hond.

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.