Dark Mode On / Off

Winterbanden in Duitsland vrijwel verplicht

Winterbanden Duitsland | Rijden met ongeschikte banden kan grote problemen opleveren.

Nieuwe verscherpte regelgeving in Duitsland, zorgt er voor dat ook Nederlandse automobilisten die gebruik gaan maken van het Duitse wegennet, in de winter bijna niet zonder winterbanden kunnen. Automobilisten zijn sinds kort verplicht hun uitrusting aan te passen aan de weersomstandigheden. Wie met zomerbanden rijdt en ’s winters bij een ongeluk betrokken raakt, loopt het risico mede-aansprakelijk te worden gesteld.

Rijden met ongeschikte banden kan een boete opleveren van 20 euro. Het veroorzaken van gevaar als de auto niet is aangepast aan de weersomstandigheden, kost 40 euro boete. En daartoe wordt ook gerekend als de automobilist niet voldoende ruitenvloeistof bij zich heeft. Grote service bedrijven in ons land als Kwik-Fit, Euromaster en o.a. Profile Tyre Center leggen momenteel enorme voorraden winterbanden aan om aan de te verwachten grote vraag te kunnen voldoen.

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen