Dark Mode On / Off

Klachten over rijschool melden

Ontevredenheid over rijscholen moeten dit kunnen melden

Mensen die rijles hebben maar niet tevreden zijn over de rijschool kunnen een klacht indienen bij de Geschillencommissie Rijscholen. Er zijn door de Bovag in samenwerking met de ANWB en de Consumentenbond algemene voorwaarden opgesteld waaraan de rijschool moet voldoen. De rijschool moet wel zijn aangesloten bij autobrancheorganisatie Bovag.

In ons land zijn zo’n vijfduizend rijscholen en daarvan zijn er zevenhonderd aangesloten bij de Bovag. De rij-instructeur moet vooraf duidelijk kenbaar maken als hij denkt dat een klant moeilijkheden zal ondervinden bij het behalen van een rijbewijs. Eén van de oorzaken zou kunnen zijn: lichamelijke conditie, een ontzegging van de rijbevoegdheid of of de verblijfsstatus van de klant.

Ook moet de lestijd volledig worden benut en de klant moet een afsprakenkaart van hem ontvangen om misverstanden over tijd en plaats van de rijles te voorkomen.

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen