Dark Mode On / Off

Alternatieve stemwijzer

Naast Stemwijzer meerdere websites beschikbaar voor best passende politieke partij.

Naast de gebruikelijke stemwijzer die je op internet kan vinden (www.stemwijzer.nl) is er nu ook een andere website waar je kunt kijken bij welke politieke partij jij het beste past, namelijk  kieskompas.nl.

Op deze site krijg je eerst een aantal thema’s voorgelegd waarvan je kunt aangeven in hoeverre je het er mee eens bent. In tegenstelling tot de stemwijzer, kun je bij kieskompas je eigen nuance aangeven. Vervolgens worden je 2 stellingen voorgelegd over het kabinetsbeleid van de afgelopen jaren. En tot slot mag je de partijleiders beoordelen op betrouwbaarheid en bekwaamheid.

De uitslag geeft aan in hoeverre je verwijderd bent van de standpunten van de verschillende partijen, dus het percentage dat jij linkser of rechtser, conservatiever of progressiever bent dan de betreffende partij en in hoeverre jouw mening overeenkomt met de verschillende verkiezingsprogramma’s.

Al met al een zeer goed alternatief voor mensen die het gevoel hebben dat de stemwijzer een te beperkt beeld geeft.

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.