Dark Mode On / Off

Zeskastelenfietsroute Diepenheim

Zeskastelenfietsroute

In de historie van Diepenheim nemen de 4 kastelen , Huis te Diepenheim, Nijenhuis, Warmelo en Westerflier en de bijbehorende landgoederen een belangrijke plaats in. De kastelen zijn nog steeds in particuliere handen en worden permanent bewoond. Via de zeskastelenroute komt u langs de hiervoor genoemde vier kastelen en bovendien langs kasteel Weldam, waar u zeker uw geluk kunt beproeven in de doolhof en Huize Wegdam, beide van de voormalige gemeente Markelo, nu eveneens behorend tot gemeente Hof van Twente.

Een prachtig beeld uit het verleden krijgt u bovendien bij korenwatermolen Den Haller, al in 1169 beschreven en in 2004 geheel gerestaureerd. In de buurt vindt u ook het Landbouwmuseum Erve Niehof. U leest het goed, U hebt er een dagtaak aan om alles goed te bekijken. En komt u dan moe en voldaan terug in het Stedeke, dan is het goed uitrusten op één van de terrasjes in het stadje.

Meer informatie op vvvdiepenheim.nl

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.