Dark Mode On / Off

Zonneallergie, wat te doen

Zonneallergie – Een vervelende reactie op zonlicht

Zonneallergie is een erg vervelende reactie op zonlicht. UV-A-licht wordt als belangrijkste veroorzaker van zonneallergie gezien. Waarom het echter ontstaat is niet bekend. Wel is bekend dat mensen met een lichtere huid er eerder last van krijgen dan mensen met een donkere huid.

De huidaandoening kan ook op iedere leeftijd ontstaan.

Blijf bij zonneallergie zoveel mogelijk uit de zon en laat de huid langzaamaan wennen aan zonlicht. Dit is natuurlijk niet leuk en ook niet altijd haalbaar. Zorg ervoor dat de huid grotendeels is bedekt. Goed insmeren met zonnebrandcrème (factor 20).

Als het toch begint te jeuken zorg dan dat je de huid “koelt” (coolpack of vaselinezalf). Na een paar dagen moeten de blaasjes verdwijnen. Is dit niet het geval ga dan langs de huisarts hij kan hormoonzalf of tabletten voorschrijven.

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen