Dark Mode On / Off

Brood is geen dikmaker

Brood is geen dikmaker

Vijf tot zeven sneetjes brood per dag is geen probleem.

Brood bevat enkele belangrijke voedingsstoffen zoals ijzer, vitamine B en zink die ervoor zorgen dat je je beter kunt concentreren en die zorgen voor meer energie. Per dag mag je, volgens het Voedingscentrum, gerust vijf tot zeven sneetjes brood eten. Dat witbrood ongezond zou zijn, klopt ook niet. Er zitten weliswaar minder voedingsstoffen in maar wanneer je je voedingspatroon voldoende compenseert met pasta, groente en fruit dan is het eten van witbrood geen enkel probleem.

Brood is in allerlei soorten te koop en je kunt er veel heerlijke recepten mee klaar maken.

Ook wanneer je wilt afvallen kun je gerust brood blijven eten. De meeste calorien (93 kcal per snee) zitten in meergranenbrood op de voet gevolgd door volkorenbrood, bruin brood en wit brood. Voor mensen die willen afvallen bestaat er het broodwisseldieet. Dit is een snelle manier om in korte tijd enige kilo’s kwijt te raken. De ene dag eet je alleen volkorenbrood met caloriearme dranken en de andere dag eet je normaal.

Bron: Gazet van Antwerpen

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen