Dark Mode On / Off

Afslanken? Alle chips de deur uit

Afslanken? Alle chips de deur uit

Afvallen | Chips belangrijke oorzaak van overgewicht

Een grootschalige studie die enkele jaren lang is uitgevoerd meldt dat één van de belangrijkste oorzaken van overgewicht te danken is aan het nuttigen van chips. Het onderzoek is uitgevoerd onder 120.000 Amerikanen.

Het lostrekken van een zak chips heeft meestal tot gevolg dat ook de hele zak wordt leeg gegeten. In 1 zak Lays Super Chips zitten maar liefst 1100 calorieën! Wanneer je denkt beter af te zijn met Light chips, dan is het antwoord, nee. In Light chips kunnen nog meer calorieën voorkomen als deze de vet vervanger ‘Olestra’ bevatten. In Europa wordt deze gelukkig niet gebruikt, aldus de Federatie Nederlandse Levensmiddelen Industrie.

Frisdrank, ijs en snoep hebben zelfs een minder groot effect op je gewicht dan chips. Dus of de zak verdelen over enkele dagen of overstappen op een andere knabbel.

Bron: Gezonder Worden

Lees verder:

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen