Dark Mode On / Off

Afvallen middels gezonde voeding

Dieet

Diëtisten en gewichtsconsulenten goed op de hoogte van meest gangbare dieetmethoden.

Uit een onderzoek welke gepubliceerd is op www.nieuwsvoordietisten.nl blijkt dat er maar weinig diëtisten en gewichtsconsulenten de methoden Atkins, Montignac, of Dr. Frank verantwoord vinden om mee af te vallen. Volgens hen is afvallen nog altijd het beste als wordt uitgegaan van een gevarieerde voeding. Op bepaalde voedingsstoffen als eiwitten en koolhydraten wordt teveel de nadruk gelegd, aldus het artikel.

Uit het onderzoek blijkt verder dat mensen met een Body Mass Index (BMI) boven de 30 in de meeste gevallen worden begeleid door diëtisten en mensen met een iets minder overgewicht tussen de 25 en 30 BMI, door gewichtsconsulenten.

In vrijwel alle gevallen worden door diëtisten en gewichtsconsulenten een gezonde voeding voorgeschreven volgens de richtlijnen Goede Voeding, en niet zozeer eiwitrijke, koolhydraatarme of voeding waar minder vet in voorkomt.

De diëtisten en gewichtsconsulenten zijn goed op de hoogte van de op dit moment meest gangbare dieetmethoden waarbij vooral gelet wordt op gezonde voeding, beweging en motivatie. Het Dr. Frankdieet en de methode volgens Atkins en Montignac vinden zij minder geschikt.

Bron: Beauty.blog

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen