Zorg voor een schone vaatdoek

Zorg voor een schone vaatdoek

In een vochtige vaatdoek kunnen bacteriën en virussen lang overleven

Uit onderzoek blijkt dat in de keuken veel bacteriën en virussen voorkomen.
Van bacteriën en virussen kun je ernstig ziek worden. Vooral van bacteriën die voorkomen in rauwe kip en rauw vlees.
Na bereiding van kip en vlees wordt het aanrecht vaak afgeveegd met een vaatdoekje.
In deze vochtige vaatdoek kunnen bacteriën en virussen van een paar uur tot een paar dagen overleven.
Het gebeurt dan ook regelmatig dat iemand hierdoor ziek wordt.

Daarom onderstaande tips:

  • Vervang regelmatig de vaatdoek, liefst elke dag;
    Spoel de vaatdoek na gebruik goed uit;
    Laat de vaatdoek na gebruik hangend drogen (de doek is dan eerder droog);
    Was het vaatdoekje mee in de kookwas (minimaal 60 graden);
    Gebruik een vaatdoekje nooit voor het afvegen van de hondensnuit, het reinigen van de vloer of schoenzolen etc., je kunt hier beter keukenpapier voor gebruiken.

Reacties

Nog geen reacties. Waarom begin je de discussie niet?

    Geef een reactie

    Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *