Dark Mode On / Off

50-plussers leveren meer dan 100.000 batterijen in

batterijen inleveren

102.000 batterijen ingeleverd | 50-plussers geven daarmee aan, te weten wat milieubewust en duurzaamheid inhoudt.

Als er één groep is, die weet hoe het moet, dan zijn het de 50-plussers. Dat bleek tijdens de 50PlusBeurs die eind september plaatsvond in de Jaarbeurs van Utrecht. Stibat haalde er 102.000 batterijen op. Daarmee geven 50-plussers aan te weten wat milieubewust en duurzaamheid inhoudt.

De 50PlusBeurs is ’s werelds grootste evenement voor actieve plussers. Zij biedt zo’n 100.000 bezoekers zes hallen met informatie, amusement en voordeel. In totaal zijn er circa zeshonderd stands, workshops en presentaties. En vele optredens op podia met muziek, show, dans en exposities. Ook Stibat was met een legebatterijen.nl stand van de partij. De beurs duurde vijf dagen. Tijdens die dagen leverden bezoekers 102.000 batterijen in. Daarbij ging het niet alleen om 50-plussers. Stibat had hen aangespoord om ook batterijen in te zamelen bij kinderen, familie, vrienden, kennissen, buren, et cetera. Dat alles heeft tot een buitengewoon resultaat geleid.

50PlusBeurs en Huishoudbeurs

Stibat is blij met de score. Zeker als de opbrengst met een ander drukbezocht evenement in Nederland wordt vergeleken: de jaarlijkse Huishoudbeurs. Vorig jaar bezochten 241.000 mensen de Huishoudbeurs. In totaal werden toen 95.000 batterijen opgehaald. De bezoekers van de 50PlusBeurs hebben met veel minder dan de helft toch veel meer batterijen opgehaald. Een prachtig resultaat dus van de 50-plussers.

Over Stibat

Sinds 1995 organiseert Stibat de inzameling en recycling van lege batterijen in Nederland. Om dat goed te kunnen doen, bouwde Stibat een landelijk dekkend inzamelnetwerk op bij winkels en scholen. Consumenten kunnen hun afgedankte batterijen bij circa 22.000 inleverpunten op eenvoudige wijze kwijt. Dankzij dit netwerk, de marketingcampagnes en de samenwerking met professionele partners zamelt Stibat jaarlijks negen van de tien afgedankte batterijen gescheiden in. Alle ingezamelde batterijen worden gerecycled. Meer informatie vindt u op de website van Stibat.nl en de campagne website Legebatterijen.nl

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.