Dark Mode On / Off

Telefoon uitschakelen tijdens begrafenis

Telefoon uitschakelen tijdens begrafenis

Rinkelende telefoon tijdens begrafenis of plechtigheid | Schaamte is het gevolg

De specialist in zakelijke telefonie, Voiceworks heeft een onderzoek laten doen naar het zakelijk gebruik van de telefoon. Het blijkt nog regelmatig voor te komen dat zakelijke gebruikers van een mobieltje worden gebeld tijdens een begrafenis of andere plechtigheid. De rinkelende telefoon veroorzaakt uiteraard veel schaamte. Meer dan 75 procent van de ondervraagden geeft aan zich erg te generen hoewel men dit zelf natuurlijk had kunnen voorkomen door de telefoon uit te schakelen.

Gebeld worden tijdens een sollicitatiegesprek wordt door 6 procent ook wel als erg vervelend aangemerkt. Het onderzoek toont aan dat de zakelijke gebruiker van een mobieltje altijd en overal bereikbaar wil zijn. Vier procent van de 353 ondervraagden zit er nooit mee als de telefoon, waar dan ook, begint te rinkelen. De stiltecoupé in de trein of zelfs onder de douche, de meeste gebruikers hebben er geen problemen mee. Toch zou het ook voor andere bezoekers tijdens bepaalde gelegenheden fijn zijn niet gestoord te worden door een rinkelende telefoon of sms-oproepjes.

Het onderzoek is uitgevoerd door bureau inVotes van Maurice de Hond.
(Bron: Voiceworks)

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.