Dark Mode On / Off

Zwarte Piet moet blijven

Stormloop om petitie te ondertekenen voor handhaving van Zwarte piet

Dat veel Nederlanders van mening zijn dat Zwarte Piet niet kan verdwijnen als onderdeel van het Sinterklaasfeest, blijkt uit honderdduizenden reacties op Facebook. Dat notabene de Verenigde Naties zich druk maken om ons Sinterklaasfeest, deed twee jongens uit de reklamewereld besluiten om een website en een Facebookpagina online te zetten.

De Facebookpagina heeft in zeer korte tijd al meer dan 850.000 likes. Op de website kunnen mensen een petitie ondertekenen waarin ze kenbaar maken dat Zwarte Piet moet blijven.

De twee reklamejongens, Kevin van Boeckholz en Bas Vreugde hebben inmiddels de handen vol aan alle binnenkomende berichten. De werkgever van hen, heeft ze voorlopig maar even vrijaf gegeven om de aktie in goede banen te kunnen leiden. Naar verwachting zal de petitie die al door meer dan 135.000 mensen is ondertekend worden aangeboden aan de Verenigde Naties.

De petitie is te vinden op de website www.pietitie.nl en op www.facebook.com/pietitie

Bron: AD

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.