Bakvormen | De juiste bakvorm voor een appeltaart
In steeds meer winkels zie je de metalen bakvorm uit het winkelschap verdwijnen. De siliconen bakvormen zijn in opmars.
Toch zitten er veel verschillen tussen de metalen en siliconen vorm afhankelijk van wat je bakt en hoe je je baksels graag eet kies je of voor een metalen of voor een siliconen vorm.
Metaal
Als je bakt in een metalen vorm krijg je een lekker krokant korstje, zoals bijvoorbeeld bij een appeltaart. De metalen vorm wordt heter dan de siliconenvorm waardoor de korst knapperig wordt. Omdat metaal stevig is kun je een vloeibaar beslag zonder te morsen in de oven zetten. Een metalen springvorm heeft ook nog eens als voordeel dat een taart héél uit de vorm komt.
Siliconen
Het grote voordeel van een siliconen vorm is dat deze niet hoeft te worden ingevet. Bak je bijvoorbeeld graag muffins, cupcakes etc dan druk je deze gemakkelijk uit de vorm zodat ze mooi blijven. Ook kan een siliconenvorm in de vriezer en magnetron.